Søg

Indhold

udbudsportalen.dk > ... > Forsyningsvirksomhedsdirektivet

Forsyningsvirksomhedsdirektivet

Forsyningsvirksomhedsdirektivet gælder for varer, tjenesteydelser og bygge- og anlægsopgaver over tærskelværiden for EU-udbud på forsyningsområderne (dvs. energi, vand, transportforsyning mv).

Forsyningsvirksomhedsdirektivet omfatter alle virksomheder, der udøver forsyningsvirksomhed. Både offentlige og private forsyningsvirksomheder kan således være omfattet af direktivet. Når myndigheder udøver forsyningstjenester, skifter de fra at være omfattet af den klassiske Udbudsdirektivet til at være omfattet af Forsyningsvirksomhedsdirektivet. Du kan finde Forsyningsvirksomhedsdirektivet i menuen til højre.

Ordregivere efter Forsyningsvirksomhedsdirektivet:

  • Statslige og kommunale myndigheder og offentligretlige organer, der optræder som forsyningsvirksomheder.
  • Private forsyningsvirksomheder, som driver virksomhed på grundlag af særlige eller eksklusive rettigheder, der er indrømmet dem af en myndighed.

De forsyningsaktiviteter, der er omfattet af direktivet, fremgår af art. 2, stk. 2 og art. 3-7. Det gælder bl.a. varatagelse af forsyning af gas, varme og elektricitet. Desuden omfatter direktivet transport med jernbane, bus mv. og distribution af drikkevand.

Forsyningsvirksomhedsdirektivet omfatter kun kontrakter, der er over EU´s tærskelværdier. Du kan finde en oversigt over tærskelværdierne i menuen til venstre.

Vejledning til EU's udbudsdirektiver
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet en vejledning til EU´s udbudsdirektiver. I vejledningen kan du finde nærmere information om varetagelse af reglerne i Forsyningsvirksomhedsdirektivet. Vejledningen kan findes via menuen til højre eller på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside, kfst.dk.

 

 

 

 

 

Primær navigation


Sekundær navigation


Udbudsportalen , Weidekampsgade 10 , 2300 København S , Tlf. 3370 3370 , E-mail post@udbudsportalen.dk
Luk vindue

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes